Vies menseneten

Ui, rode ui, knoflook, limoen, sinaasappel, mandarijn

Het meeste menseneten is ronduit lekker, minstens zo lekker als hondeneten, dus je zou zeggen: waarom niet uit dezelfde pot eten? Er zijn echter uitzonderingen op de regel die dit toch niet zo’n goed idee maken.

1) Citroen
Zuur is niet is gemaakt voor de gevoelige smaak van de hond. Woorden schieten tekort om te omschrijven hoe vies zuur is. Citroen en zijn kleine groene broertje, de limoen, zijn het allerviest. In mindere mate geldt dat voor de sinaasappel en de mandarijn.

2) De hele familie ui
Die zwavelgeur! Ronduit akelig. Hoed u voor de ui, de sjalot, knoflook, prei en het zogenaamde lente-uitje. Verwerkt in gekookt menseneten wordt het wel iets minder erg. Hoe langer gekookt, hoe beter.

3) Koffie
Direct na de nare smaakervaring van het zuur volgt het bitter. De bruine drank die koffie heet, daar kun je het beste met een wijde boog omheen lopen. Hier past maar één woord: brrrrrr! Mensen zijn in het algemeen weinig kieskeurig in wat ze drinken. Soms is het heerlijk (melk, drinkyoghurt), soms ronduit vergif (bier en vooral dat spul dat mama en papa korenwijn noemen). Truus denkt daar trouwens anders over, die lust wel bier.

4) Groene kruiden
Mensen verpesten hun eten vaak met groene blaadjes. In het bijzonder wil ik hier waarschuwen voor koriander, basilicum, rozemarijn, tijm en oregano. Smaak zit er niet aan; het gaat vooral om de geur. Die is weinig subtiel, veel te overheersend.

5) Venkel
Knolachtig gewas met rare geur en smaak, die niet direct zijn thuis te brengen maar je spontaan de eetlust benemen. Meer in het algemeen is de categorie groente nogal divers. Er zijn groenten die lekker zijn, zoals de paprika en het worteltje. Vuistregel: groene groenten zijn oninteressant.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *