Poep eten (2)

Schapenpoep op asfalt

Het is niet ieders kopje thee, maar in een blog als deze, waar het beestje bij de naam wordt genoemd, kunnen we er niet omheen: honden eten poep. Niet allemaal en de voorkeuren willen wel eens verschillen, maar met veel soortgenoten zeg ik: een drolletje op zijn tijd wil er best in! Mijn top 5:

1) Mensenpoep
Geen twijfel over de eerste plaats: mensenpoep. Mensen weten wat lekker is en dat proef je terug in de poep. Je moet wel goed zoeken. Anders dan honden poepen mensen uit het zicht. Ze verstoppen hun poep bijvoorbeeld in de bosjes. Zouden ze bang zijn dat andere mensen hun drol stelen? Tip: als mensen langs de waterkant zitten met een lange stok, is de poep nooit ver.

2) Kattenpoep
Kattenpoep, wat moet ik daar nu eens van zeggen? Poep van een vleeseter, dat is een pluspunt, maar kan niet tippen aan de smaak- en geurnuances van de menselijke bolus. Katten zijn natuurlijk altijd een beetje spannend en iets van die opwinding gaat over op de poep. Komt dicht in de buurt van een fetisj.

3) Konijnenpoep
In smaak kunnen konijnenkeutels niet tippen aan mensenpoep. Hier draait alles om structuur! Stevig en vezelig zijn de trefwoorden. Leuk is het zoekelement: de keutels zijn klein en liggen her en der verspreid. Als bonus kun je ook nog eens een konijn treffen.

4) Paardenpoep
Toon mij een drol en ik zal u zeggen hoe de maker er uit ziet. Groot, geurig, vezelig en niet te missen, zo midden op het pad. Echte bospoep; in de stad vind je dit zelden. De smaak heeft wel iets van konijnenkeutels, maar je mist toch de opwinding van de jacht.

5) Schapenpoep
Hierover schreef ik eerder. Aromatisch: grassen, klaver en kruiden. Niet iets waar je op het eerste gezicht voor zou gaan, maar probeer het een keer en je bent om.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *