Eten zoeken in het wild

Tijdens het uitgaan heb ik veel praktische kennis opgedaan, onder meer over plekken waar mensen eten weggooien. Een paar tips deel ik graag met jullie.

1) Heesters en struiken
Met stip op 1: de heester! Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij gaat het ongeveer zo: mens loopt iets te eten, mens heeft geen trek meer, mens wil restjes weggooien, maar zo dat het niet te veel opvalt. Hiervoor lenen zich perfect de heester en de struik, vooral die met blad tot vlak bij de grond. Opvallend veel grote vondsten, waaronder boterhammen. Zeker bij scholen!

2) De stoeprand
De stoeprand is best wel een favoriet van mij. Je zou het niet zeggen, maar onverwacht veel snacks komen daar terecht, terwijl het volgens mij niet zo is dat mensen bewust naast de stoeprand kruimelen. Raadselachtige natuurkrachten zijn hier aan het werk. Grote vondsten doe je zelden bij de stoeprand: wel veel kruimels en korstjes. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

3) Afvalcontainers en -bakken
Een van de grote raadselen van dit leven blijft waarom mensen zo veel eten weggooien. En waar doen ze dat? Juist. Eigenlijk zou je verwachten dat je rond afvalbakken veel meer eten tegenkomt. Toch: mijn mooiste stuk kaas ooit, een halve camembert, vond ik achter een container.

4) Bankjes
Mensen vinden het fijn om zittend te eten. Let daarom altijd goed op in de buurt van bankjes in het park. Duik er eens onder. Pas wel op als er vreemde mensen op het bankje zitten: soms willen ze je aaien!

5) Plantenbakken en geveltuintjes
Voor plantenbakken en geveltuintjes geldt volgens mij hetzelfde als voor heesters, alleen zijn de vondsten minder groot. Voor plantenbakken moet je wel een wat grotere hond zijn, want ze zijn vaak hoog. Truus kan er beter in kijken dan ik.

Dit zijn vuistregels, maar je zult altijd zien dat de grootste delicatesse als een volkomen verrassing ineens zomaar recht voor je ligt, midden op de stoep. De belangrijkste tip blijft daarom altijd: vertrouw op je neus!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *