Papierplaats

Sam wil de boekwinkel uit

Het leven in ons nieuwe huisje is anders dan vroeger. Dat komt doordat we nu in het bos wonen. Ons oude huis staat midden tussen andere huizen in. Van daar uit kun je heel simpel naar de andere huizen toe lopen en ook eten halen. Nu moet je steeds eerst dat bos uit, heel onhandig. Mensen hebben het best goed geregeld met al die huizen dicht bij elkaar, en het is idioot dat je eerst in een bos moet belanden eer je door krijgt hoe makkelijk dat is.

Anders dan thuis maken we elke dag een uitstapje naar een andere plaats. Vandaag naar Bredevoort. Dat zijn minder huizen bij elkaar dan thuis, of bijvoorbeeld in Zutphen, waar we eerder waren. In Bredevoort zijn dus ook minder plekken waar je eten kunt vinden, maar één plek beviel me heel goed: een huis waar je ijs kon krijgen. Daar gingen mama en papa zitten met hun ijsje en papa zuchtte ‘ha, vakantie!’. Ik weet niet wat vakantie is, maar daarna mochten Truus en ik de ijsbakjes uitlikken.

Verder waren in Bredevoort ongebruikelijk veel huizen en kasten met stapels papier. Wel bijzonder: die huizen kun je zomaar in lopen om naar papier te kijken, en de kasten met papier staan overal langs de straat. Waarom papa en mama dat zo mooi vonden begrijp ik niet; het is reuze saai en ze hebben van zichzelf al genoeg papier, waar ze elke dag een hele poos aandachtig in zitten te kijken.

Het enige papier dat ik interessant vind zijn zakjes waar eten in heeft gezeten, servetten en soms toiletpapier. Papierplaats Bredevoort hoef ik ook niet meer naartoe.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *