Lik de hand die je voedt

Sam likt de hand van papa

Als menseneten wordt klaargemaakt raken mensenhanden menseneten aan. Daar ligt een kans, want aan de handen blijven altijd restjes eten zitten: een kruimel hier, een draadje vlees of een likje saus daar.

Een wakkere chihuahua aarzelt niet, maar slaat toe. Zoek op het goede moment – een kleine pauze tijdens het koken, of als je ziet dat het bord bijna leeg is – een strategische plek bij de hand in de buurt. En als de hand vrij is: likken!

Het likken van de hand is een bevestiging van de band met de baas. Het nuttige en het aangename komen hier samen. De hond geniet, de mens mag zich geliefd voelen.

Meestal gebruiken mensen hulpstukken bij het eten. Ze hebben een hulpstuk voor vloeistof, eentje om eten aan vast te prikken en eentje om er stukken eten af te halen, dat ze vooral gebruiken voor vlees. Heel praktisch zijn die hulpstukken niet. Het voornaamste doel lijkt te zijn dat mensen zichzelf of elkaar na het eten niet schoon hoeven te likken of wassen.

Een heel enkele keer laten mensen hun hulpstukken voor wat ze zijn en eten ze met hun handen: vooral vlees en fruit. Fruithanden moet je laten voor wat ze zijn, dat hoef ik u niet uit te leggen. Vleeshanden zijn fantastisch. Eén goede raad: val er niet te fanatiek op aan, want dat vinden mensen niet leuk. Bijt nooit in de hand die je voedt. Rustig likken, dan heeft iedereen het naar zijn zin.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *