Heerlijks uit de warme kast

Heerlijks uit de warme kast

Vandaag was papa ingewikkelde dingen aan het doen in de keuken. Achtereenvolgens haalde hij te voorschijn:

Uit de koude kast: een pak witte vloeistof en een pakje geel spul
Uit een gewone kast: nog twee pakken, een met wit en een met bruin poeder
Uit een derde kast: allemaal potjes met verschillende kleuren poeder

Uit weer een andere kast – hoe houd je ze uit elkaar, en hoe onthoud je waar alles staat? – haalde hij een apparaat met bovenop een bakje waar hij afgemeten hoeveelheden in deed van het witte en het bruine poeder. Die gingen in een grote kom. Uit alle andere potjes deed papa daar steeds een beetje poeder bij. Daarna mengde hij alles met zijn handen.

Hij sneed een blok van het gele spul en deelde dat in kleine brokjes, die ook in de kom verdwenen. Als laatste goot hij er een scheut witte vloeistof bij en vervolgens begon hij als een bezetene met zijn vingers in de kom te woelen. Na een tijdje ontstond zo een bruine bal. Ik vond het toverij, maar papa leek precies te weten wat hij deed.

Papa trok steeds een klein stukje van de grote bal en rolde daar een klein balletje van, dat hij op een plaat legde. Toen de hele plaat vol was, deed hij hem in een warme kast, waarin een lichtje brandde. Daarna mochten Truus en ik zijn handen aflikken.

Wow!

Het was misschien wel de lekkerste hand die ik ooit heb gehad. Zoet en vet. Het duurde een hele tijd eer ik klaar was met likken.

Daarna haalde papa de plaat uit de warme kast en deed de bolletjes in een schaal. Die staat op tafel, dus te hoog. Truus en ik kunnen er niet bij. Maar we houden hem in de gaten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *