Eten stelen

Sam op de loer

Normaal loop ik er niet mee te koop, maar hier, onder vrienden, durf ik er wel voor uit te komen: gestolen eten smaakt beter dan eten dat je toekomt.

Het is de opwinding. Zo kan het voorkomen dat mama een kopje koffie drinkt (zie mijn eerdere post over vies menseneten), en dat ze daar een koek bij eet. Op zulke momenten zorg ik dat erbij ben, want je weet maar nooit. Ik zoek een strategische plek in de buurt van de koek en lig dan zogenaamd te slapen.

Ineens bedenkt mama iets. Ze loopt weg en bromt tegen papa: ‘Bewaak hem met je leven!’. Daarmee bedoelt ze de koek. Maar papa is met heel andere dingen bezig, die man hoort nooit iets.

Ik trek mijn linker ooglid op, kijk of de kust veilig is en begin vervolgens aan een langzame nadering van de koek. Ik zet mijn poten tegen het tafeltje, richt me op en dan…

‘Bliksem!’ zegt papa. Blijkbaar had hij het toch in de gaten.

Laatst, toen papa er niet was, had ik een hele eierkoek te pakken. Mama werd me toch boos! Ze zette de achtervolging in, maar ik gaf haar geen enkele kans. Ik rende gewoon de hele tijd rondjes om het keukenblok. Mama kwam briesend achter me aan, maar ze was geen partij en gaf het al snel op. Eierkoek met een shotje opwinding. De hemel.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *