Eten dat geen vlees is

Paprika close up

Ik eet het liefst vlees. Temidden van alles wat leeft, plaatst mij dat aan de top van de ladder. Het is eten of gegeten worden. En een chihuahua wordt niet gegeten.

Mensen eten vlees, maar ze eten ook nog heel veel andere dingen. Sommige zijn lekker. Dat zijn dingen die ze zelf gemaakt hebben, zoals koekjes en brood. Vaak zijn dingen die mensen eten ook niet lekker. Dat is vooral eten dat uit de tuin komt; spul dat dieren lager op de ladder eten, en waar een chihuahua van nature de neus voor ophaalt.

Maar ho ho, oordeel niet te snel. De ervaring leert dat eten uit de tuin soms ook lekker is. De meeste dingen uit de tuin zijn rood of groen. De rode zijn vaak lekkerder dan de groene, is mijn indruk. Hoewel mijn blijvende voorkeur uitgaat naar vlees, is het de moeite waard om deze kwestie de komende tijd te onderzoeken en te kijken of ik het bij het rechte eind heb.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Louise Louwersheimer

    Dit is zoooo leuk geschreven. Ik zie het voor me. Boekwaardig deze verhaaltjes. Je blijft ze lezen. En dat filmpje, Sam eet paprika hihi. Top. Hoop nog veel te lezen van Sam, Truus, papa en mama.

    1. Dank je wel Louise. Sam hoopt je nog vaak terug te zien op deze site!

  2. Ik zag uw artikel net in de Delft op zondag krant en ben gelijk naar de dite gegaan. Wat onwijs leuk geschreven en wat een leuke verhalen! Ga zo door want ik blijf u volgen😃 Ik heb 1 tip ( omdat ik zelf met onze vorige hond/Chihuahua in de fout ben gegaan) raadpleegt u a.u.b. eerst deze site http://www.voerwijzer.com of u uw hond zomaar (in onze ogen) iets ‘gezonds’ te eten geeft. Ik gaf de onze vroeger mais en druiven o.a.en die tasten je nieren aan-zijn gevaarlijk, wist ik veel! Nu kijk ik eerst op voerwijzer voordat ik iets geef. Wat voor ons hoed is kan voor de hond giftig zijn… Maar wat een beauty is die Sam🥰 Wij hebben 1,5 jaar nadat onze Chihuahua is overleden aan nierfalen(nieren verschrompelen) een Russiche Toy Terriër gekocht en die zoekt op straat ook alles af wat eetbaar is dus heel herkenbaar! Leuk dat u de verhalen deelt met een ieder die dit ook leuk vind.

    1. Leuk dat je bent langsgekomen (en dat je terugkomt) en ook heel goed dat je die website noemt. Mama en papa houden goed in de gaten wat goed voor mij is en wat niet – al denk ik daar soms heel anders over. Ik mag bijvoorbeeld ook geen chocola en geen nootjes. En ook geen rauwe aardappel. Maar ja, waarom zou je ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *