Dieren zijn van vlees I

koeien in de wei

Veel dieren zijn eng, andere honden voorop. Paarden zijn eng omdat ze zo groot zijn, maar als je ze tegenkomt, doen ze eigenlijk nooit iets; ze lopen maar zo’n beetje. Op de teevee zie je soms ook griezelige dieren, maar die kom ik nooit tegen. Laatst zag ik dat er hele grote grijze dieren bestaan met enorme oren en een staart aan de voorkant waar ze de hele tijd mee kwispelen! Die komen nooit in onze straat en dat is maar goed ook.

Met katten weet je het nooit. Soms gaan ze op de loop, maar je hebt ook katten die heel lelijk tegen me doen als ik tegen ze blaf en waar ik stiekem toch een beetje bang voor ben.

Er zijn ook dieren die niet eng zijn, maar mij juist eng vinden. Daarmee kun je een spelletje doen. Ze rennen voor me weg. Dan ga ik er achteraan om te proberen ze te vangen. Ik kan niet precies uitleggen wat daar zo leuk aan is; het is een oergevoel denk ik. Het voelt alsof ik hiervoor besta.

Als ik achter een dier aan ga, krijg ik het soms te pakken. Ik heb al eens een muis gevangen, een keer een kip, en ook een groen dier met lange achterpoten dat wel kan springen maar niet kan rennen. Ik neem altijd een hapje om te proeven. Dat vindt mama heel vervelend, maar ik trek me er niks van aan. Maar goed ook, want zo heb ik een belangrijke ontdekking gedaan. Andere dieren zijn van vlees! Je hebt dus twee soorten vlees: vlees dat in de koelkast ligt en vlees van dieren. Vlees dat wegrent en vlees dat stil ligt. Zouden ze iets met elkaar te maken hebben?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *