Dagje Zutphen

Sam in Zutphen

Vandaag gingen we uit het huisje in het bos. Met ons rijdende huis reden we het bos uit naar een verzameling gebouwen die Zutphen heet. Zutphen lijkt wel wat op thuis: veel huizen en in het midden een paar heel hoge gebouwen met een puntdak.

Het uitstapje begon raadselachtig. Papa zette het huisje neer op een groot plein met heel veel andere rijdende huisjes. In het midden stond een paal. Iedereen die zijn rijdende huis op dat plein neerzette, liep eerst naar die paal. Pas daarna mocht je naar de grote huizen.

Veel straten in Zutphen zijn anders dan thuis, met bolle steentjes, kleine en grote door elkaar. Dat loopt lastiger, maar het voordeel is dat er tussen de steentjes meer kan blijven liggen. Dat geeft een totaal andere wandel- en snuffelervaring dan thuis. Jammer dat de mensen in Zutphen zo netjes zijn. Ze gooien niks weg, lijkt het wel.

Dat zie je ook terug bij de vuilcontainers en afvalbakken. Die zijn vergelijkbaar met die van thuis, daar valt niet veel bijzonders over te vertellen, of het moest zijn dat er rond de containers thuis meer eten te vinden is.

In Zutphen waren veel andere honden; meer dan thuis. Dus minder te bikken en meer honden. Ik hoef niet zo nodig nog een keer naar Zutphen toe. Mij te spannend, en daar staat weinig tegenover.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *