Ander huis

vakantiehuis in het bos

Vandaag was een rare dag. Ik merkte het direct na het opstaan, want mama en papa waren heel druk in de weer met spullen die ze in tassen stopten. Toen kwam papa voorrijden met het kleine huis op wielen dat ze auto noemen en stopten mama en papa alles wat ze bij elkaar hadden gepakt daarin. Truus en ik sprongen in de achterbak en daarna gingen we rijden; eerst over een lange weg met heel veel andere rijdende huisjes, en na een hele tijd het bos in.

In het bos stopten we uiteindelijk voor een klein huisje. Daar pakten mama en papa al hun spullen weer uit: kleren, schoenen en ook bekende dingen, zoals onze manden, onze voerbakken en de bussen met nekjes en botjes van thuis.

We hebben een wandeling gemaakt door het bos en over een heel groot veld met kleine paarse bloempjes, waar grote bruine koeien rustig stonden te eten. Gelukkig was het eten wel net als thuis: brokjes met vlees uit een blik en een beetje van dat vieze poeder waarvan ik niet begrijp wat dat op mijn eten doet.

Nu is het donker. Mama en papa zitten op de bank en ze hebben de teevee aangezet, net als thuis. Zij doen alsof alles normaal is, dus ik denk dat ik dat ook het beste kan doen. Maar helemaal snappen doe ik het niet. Wonen we hier nu, vraag ik me af. En woont er iemand anders in ons huis?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *